Vitamínoví medvídci: Skutečná hodnota oproti běžným medvídkům a vitamínům z lékárny

Gumoví medvídci jsou oblíbenou sladkostí milovanou dětmi i dospělými. Někteří lidé se domnívají, že konzumace gumových medvídků může přinést zdravotní výhody, jako je poskytování kolagenu a vitamínů pro zdravé vlasy. Ale je to skutečně pravda? V tomto článku se podíváme na to, zda stojí za to investovat peníze do gumových medvídků jako zdroje kolagenu a vitamínů pro zdraví vlasů.

Cukry a kalorie: Skutečný problém s gumovými medvídky

Hlavním problémem s gumovými medvídky je jejich vysoký obsah cukru a kalorií, které mohou přispět k nárůstu hmotnosti a negativním účinkům na zdraví.

Například v produktu Bloom Robbins (Bloom Hair) přijmete na doporučenou denní dávku téměř 2 čajové lžičky cukru v poměru glukózový sirup/cukr.

Na druhou stranu, gumoví medvídci značky Venira, kteří obsahují umělé sladidlo sorbitol. Při jeho zvýšené konzumaci se však mohou vyskytnout zažívací potíže, alergie a může být nevhodný pro některé jedince s určitými zdravotními problémy, jako jsou syndrom dráždivého tračníku nebo malabsorpční stavy.

Gumoví medvídci a vitamíny pro zdravé vlasy

Gumoví medvídci nejsou bohatým zdrojem vitamínů, které jsou důležité pro zdraví vlasů. Pro zdravé vlasy jsou nezbytné různé vitamíny, jako například vitamín C, vitamín E, vitamín A a vitamíny skupiny B, a řadu dalších látek, které přispívají k udržování zdravých vlasů. Tyto vitamíny se v gumových medvídcích nacházejí pouze v malém množství.

Karnaubský vosk a jeho přítomnost v gumových medvídcích

Karnaubský vosk, označovaný také jako E903, je často používán v potravinářském průmyslu. Je vysoce ceněn jako výborné leštidlo automobilových karosérií a může být přítomen i v gumových medvídcích. Pokud není karnaubský vosk uveden přímo v informacích o složení
výrobku, neznamená to ještě, že není v dané potravině vůbec přítomen. Pátrejte po označení E903.

Cena gumových medvídků s kolagenem oproti běžným medvídkům a vitamínům z lékárny

Ceny těchto speciálních výrobků s kolagenem se pohybují kolem 500 Kč a výše. Za Bloom Robbins zaplatíte 800 Kč za jedno balení. Naproti tomu dnes se dá sehnat 1000 g balení běžných gumových medvídků za 139 Kč.

Lepší alternativa pro zdraví vlasů: Vitamíny z lékárny a vyvážená strava

Vitamíny, které se nacházejí v gumových medvídcích, lze pořídit za pár korun v lékárně. Mnohem efektivnější a ekonomičtější řešení pro zdraví vlasů je kombinace stravy bohaté na potřebné vitamíny a doplňků stravy, které tyto vitamíny obsahují v koncentrované formě.

Závěr

Ačkoli gumoví medvídci obsahují želatinu a některé vitamíny, nejsou ideálním zdrojem kolagenu ani vitamínů pro zdraví vlasů. Ve skutečnosti, gumoví medvídci jsou sladkosti plné cukru a chemikálií, které mohou mít negativní vliv na zdraví vlasů. Místo toho byste měli zvážit zařazení potravin bohatých na kolagen a vitamíny do své stravy, stejně jako užívání doplňků, pokud je to nutné. Investování peněz do gumových medvídků jako zdroje kolagenu a vitamínů na vlasy je v podstatě plýtvání penězi, které by mohly být lépe využity na nákup zdravějších potravin a doplňků.

Budeme velmi rádi, pokud se vám tento článek líbil a rozhodnete se jej sdílet s přáteli, rodinou nebo na sociálních sítích. Váš zájem a podpora nám pomáhají šířit informace a povědomí o těchto důležitých tématech. Děkujeme vám za vaše sdílení a za důvěru, kterou vkládáte do našeho obsahu!