Je užívání kolagenu pro zdraví vlasů a kůže dostačující

Kolagen představuje důležitou součást vašeho těla. Užívat byste jej měli pro zdravou a krásnou pokožku i vlasy. Ale nejen kolagen samotný představuje pomyslný klíč ke kráse. Proč je důležité pojmout péči o zdraví a krásu skutečně komplexně? A proč není užívání samotného kolagenu pro zdraví vlasů a kůže dostačující?

Který kolagen je pro zdraví pleti a vlasů nejdůležitější

Pro zdraví pokožky a vlasů je ze všech specifických druhů kolagenu důležitý v první řadě typ I. Ten je v těle vůbec nejrozšířenější a zajišťuje stavbu kůže, šlach, kostí, vazů a dalších pojivových tkání. Obzvláště hojně se vyskytuje v kůži, kde je zodpovědný za udržování její pružnosti a mladistvého vzhledu.

Druhým zásadním druhem kolagen je ten typu III. Tato důležitá složka působí vedle kolagenu typu I také v kůži, vazech, cévách a kloubech. Tento typ podporuje zdraví a svěžest pokožky a dodává jí pružnost.

Proč samotný kolagen nestačí?

Jak pokožka stárne, přirozeně ubývá její hydratace. V rámci procesu stárnutí dochází ke zpomalené obnově buněk. Předejít předčasnému stárnutí pleti tak můžete tím, že budete užívat kolagen v kombinaci s kyselinou hyaluronovou. Ovšem kolagen není samospásný.

Podstatné pro zdraví kůže jsou i další složky. Jedná se v prvé řadě o vitamíny. Zásadní je pro krásu vaší pleti vitamín A a C, dále vitamíny skupiny B. Stejně tak byste neměli zapomínat ani na biotin nebo zinek v doprovodu keratinu a elastinu.

Vaše vlasy si naproti tomu neprocházejí tak výraznou vizuální změnou jako kůže. A pokud ano, zdánlivě to obratem vyřeší barva, která zamaskuje i pokročilé šediny. I vaše kadeře však potřebují kvalitní výživu, která by měla obsahovat všechny důležité složky, jako jsou vitamíny, minerály, aminokyseliny, mastné kyseliny a rostlinné extrakty.

Podpořit účinky kolagenu tak můžete podáváním vitamínu C, D a E, aminokyselin a minerálních látek jako je železo, zinek nebo selen. Stejně tak lze doporučit koenzym Q10, jak naznačily některé studie.

Jak můžete doplnit kolagen komplexně?

Krása kráčí se zdravím neodmyslitelně ruku v ruce. Spoléhání se na kosmetické přípravky slibující „zázračný“ efekt často vede pouze ke zklamání. Měli byste se tak zaměřit na to, co vychází takzvaně zevnitř a pojmout péči o sebe komplexně.

Do toho patří z hlediska péče o vlasy a pokožku dostatek spánku, snaha o snížení stresu a ochrana před UV zářením. Nutné je také celkově upravit životní styl. Klíčovou roli v něm hraje životospráva, která vám pomůže zajistit všechny důležité složky.

Velmi často ovšem nestačí pouze to, co si vkládáte na talíř. Důležité je nezapomenout ani na výživové doplňky. Jen málokdo z nás má možnost žít v úplně ideálních podmínkách, kde neexistuje například stres či znečištěné prostředí. Nároky, které jsou na nás kladeny, jsou tak mnohem vyšší, než si myslíte.

Vyzkoušejte Wetyzo Kolagen Beauty Drink

Současně je doba natolik rychlá, že je potřeba najít způsob, jak potřebné látky doplnit do organismu snadno a rychle. A právě to nabízí Wetyzo Kolagen Beauty Drink.

Jedná se o kolagenový nápoj, který obsahuje vysoce účinné spojení kolagenu, elastinu, kyseliny hyaluronové a dalších aktivních složek. Celkem zahrnuje komplexní spektrum až 30 anti-aging látek tvořené vitamíny, minerály, extrakty z bylin a nutrienty.

Wetyzo Kolagen Beauty Drink obsahuje 10 000 mg bioaktivního kolagenu v denní dávce. Díky dipeptidům a tripeptidům s různou molekulovou hmotností tento výrobek dokáže nabídnout až 1,5 x rychlejší vstřebatelnost a rozpustnost.

Značka Wetyzo tak se svým preparátem navrženým přímo pro ženy nabízí jedinečnou podporu růstu vlasů a zdraví nehtů a pleti. A to vše navíc v doprovodu lahodné chuti beauty nápoje.